FOUND IN TRANSLATION: For all my Danish readers

Derfor kan du ikke forvente at spare penge på cloud

Der er penge at spare, hvis man rykker it ud i skyen. Eller er der?

Originally appearing on Feb. 1, 2012 in CIO.com as Is the Cloud Really Cheaper?

By Ed Zwirn

Link to article:

https://www.computerworld.dk/art/213353/derfor-kan-du-ikke-forvente-at-spare-penge-paa-cloud

Virksomhedernes voksende interesse for cloud og software-as-a-service burde ikke komme som nogen overraskelse.

Økonomimedarbejdere og it-folk, der har behov for stadigt mere computerkraft til alt fra management og til regnskab, er forståeligt nok fristet af SaaS på grund af skyens relativt lave opstartsomkostninger og det faktum, at mange ikke er i stand til at opbygge deres egen analytics-løsning. Virksomhedernes stigende brug af skyen sker med stor fart, og næsten en tredjedel af organisationerne i en Gartner-undersøgelse for nylig fortalte, at de enten allerede anvender cloud-SaaS til kerne-forretningsfunktioner, eller også planlægger de at begynde på det.

Mangler beviser 
Men økonomichefen skal gøre sit hjemmearbejde, hvis virksomheden skal have en reel ide om, hvor meget det kommer til at koste.

Køberne tror som regel, at cloud er billigere, men sandheden er mere kompliceret, og Gartners udgifts-model viser, at SaaS kan være billigere de første fem år, men ikke bagefter.

De langsigtede fordele ligger et andet sted – blandt andet i form af cash flow og færre udgifter til it, konkluderer rapporten.

“Forretningsbrugerne er tit frustrerede over implementerings-cyklussen, de komplicerede opgraderingsprocesser og den infrastruktur, som er påkrævet af en løsning on-premise,” siger James Richardson, der er research director hos Gartner.

“SaaS- og cloud-baseret BI bliver anset for at være et hurtigere og potentielt billigere og nemmere alternativ, men det mangler endnu at blive bevist.”

SaaS og hurtigere implementering 
Brugen af SaaS kan ikke desto mindre føre til hurtigere implementering, mere indsigt og mere værdi.

Især når it er begrænset af eksisterende arbejde og/eller et budget i en grad, hvor it ikke kan håndtere kravet om informationer og analyser så hurtigt, som virksomheden ønsker det.

“Trods den voksende interesse er det helt tydeligt, at markedet er forvirret over, hvad cloud/SaaS, BI og analytics egentlig er, og hvad løsningerne kan tilbyde,” siger James Richardson.

Spørgeskemaet er blevet besvaret af 1.364 it-chefer og forretnings-brugere af BI-platforme i 2011’s fjerde kvartal.

17 procent af de organisationer, som de arbejder for, fortæller, at de allerede har erstattet eller planlægger at erstatte dele af de vigtigste BI-funktioner med cloud/SaaS-tilbud.

Samtidig fortæller 27 procent, at de allerede bruger eller planlægger at bruge cloud/SaaS-muligheder til at forbedre deres eksisterende BI til særlige forretningsområder inden for de kommende 12 måneder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Ed Zwirn - Articles, Ed Zwirn - Found in Translation and tagged , , , , by Ed Zwirn. Bookmark the permalink.

About Ed Zwirn

Ed Zwirn is a journalist/editorial professional with a focus on financial trends and practices. He lives out in the woods in Bethel, NY, not far from where the Woodstock Music and Arts Festival was held in 1969. As a financial writer, his work has appeared in The Wall Street Journal, The New York Post, CFO Magazine and news services including Dow Jones Newswires and Informa Global Markets. Ed also spent three years in Ukraine, where he ran an English-language news service. He now divides his time between his freelance journalism, song and poetry writing, and barbequing and lawn-mowing on his 2.5 acre property.

Leave a Reply